Wat echt belangrijk is…

14-03-2018 20:56

Wat echt belangrijk is…

 

2 weken geleden werden we even uit de lucht gegrepen. Onze oudste zoon van 4 werd ineens erg ziek en moest met spoed geopereerd worden. Een klap in je gezicht! Gelukkig zijn we nu na 1,5 week ziekenhuis weer thuis. Even is politiek dan niet belangrijk. De gezondheid van je kinderen gaat boven alles!

 

In het ziekenhuis ga je nadenken over de zaken die écht belangrijk zijn. Je leeft met de dag en kijkt heel realistisch naar het leven. Dat dreef mij tot de volgende gedachten.

 

Vrijwilligers…

 

Een ziekenhuis, zorginstelling of (sport)vereniging kan niet zonder deze belangrijke mensen. In het ziekenhuis in Rotterdam lopen mensen rond die je op je gemak stellen, vragen hoe het gaat, gaan kleuren en knutselen met je zieke kind, je kind opvrolijken tijdens een vervelende periode, geven schoolwerkjes ter afleiding van het ziekenhuisbed. Deze mensen geven je kind zo’n goed gevoel. En mij ook! Onmisbaar voor iedere instelling of vereniging. Die verdienen onze aandacht!

 

Sport…

 

Tijdens zo’n periode is planning een topsport. Tussen thuis en ziekenhuis. Lieve mensen in je omgeving die meehelpen om alles rond te krijgen, zodat je altijd in het ziekenhuis aanwezig kunt zijn. Gelukkig sport ik regelmatig en kan mijn lichaam wel even zonder. Vanavond sta ik weer op de baan, heerlijk! Een uitlaatklep, vrienden spreken en weer energie opdoen voor de komende dagen. Leuke dagen die voor de deur staan met betrekking tot de verkiezingen. Iedereen moet dit ‘nut’ van sport kunnen ervaren!

 

Verkeer…

 

Wagenberg-Rotterdam is een prima verbinding, maar een drukke route. Je zou willen dat je over de files en stoplichten heen kon vliegen, om zo snel mogelijk weer bij je kind te kunnen zijn. Plannen om na de files te gaan rijden en hopen dat er geen ongelukken zijn gebeurd. Met de trein/bus duurt het te lang naar mijn mening, hoewel dit wel een mogelijkheid is. Toch ben ik dan blij dat we in Nederland wonen, waar de wegen goed onderhouden zijn en de verbindingen goed om bij je zieke kind te kunnen komen. Belangrijke plekken en doorgaande routes ook in onze kernen moeten goed en veilig bereikbaar zijn: te voet, met de fiets, per auto en per (buurt)bus. Niet alle huidige belangrijke en doorgaande routes zijn goed genoeg. Daar maak ik me hard voor!

 

Dit waren afgelopen week mijn belangrijkste gedachten, die ik graag met jullie wilde delen.

 

Marieke van Schendel

14-3-2018