Marco Segeren

26-01-2018 21:35

Ik ben Marco Segeren 38 jaar getrouwd, en vader van drie kinderen. Sinds eind 2016 Burgerlid bij Gemeente belangen.

In mijn dagelijkse leven ben ik werkzaam als Ambulance verpleegkundige  met als vaste standplaats Oosterhout , waarbij regelmatig hulpverleningen in onze Gemeente.

Verder actief als reanimatie instructeur bij de Reanimatie stichting Drimmelen.

De keuze om als Burgerlid bij Gemeentebelangen deel te nemen. Gemeente Belangen staat dicht bij hun inwoners en opkomt voor hun belangen, en open staat voor persoonlijke gesprekken.

Gezien mijn achtergrond zijn mijn speerpunten zorg gerelateerd, tijdens hulpverleningen kom ik in contact met de oudere en jongere inwoners van onze gemeente.  De gesprekken die je voert  tijdens hulpverleningen zijn niet altijd alleen zorg gerelateerd maar ook sociaal, je hoort verschillende meningen en uitspraken van onze inwoners over onze gemeente  Nu heb ik de mogelijkheid om via gemeentebelangen hun belangen te behartigen.

Het ouderbeleid  is toe aan nieuw beleid dit kunnen we realiseren om in samenwerking met SWO nieuw beleid bepalen voor de komende 4 jaar.

Zeker gezien de ingrijpende  maatregelen in de ouderenzorg de afgelopen twee jaar, waarbij de focus ligt op langere zelfredzaamheid in de eigen omgeving. Dit is echter niet voor iedereen haalbaar merk ik op in de praktijk

Het onderhouden en uitbreiden van het AED netwerk in de gemeente Drimmelen zodat we de 6 minuten zones overal  kunnen garanderen met goed opgeleide burgerhulpverleners en beschikbare AED’s 24/ per dag 7 dagen per week.

Ook de jongeren in onze gemeente verdienen aandacht. Denk hierbij aan beschikbare en betaalbare huur-of koopwoningen in al onze kernen. Voorlichting en preventie aan onze jeugdige inwoners met name het alcohol en drugsbeleid, het jongerenbeleid van de Gemeente Drimmelen is toe aan een evaluatie.

Kortom genoeg te doen de komende vier jaar, steun Gemeentebelangen!